КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Богуславського гуманітарного 
коледжу ім. І.С. Нечуя-Левицького
usoPreviewPopup
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Січень 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 15:36

    Головна » 2017 » Січень » 23 » Жити у злагоді з природою
    10:37
    Жити у злагоді з природою

     

    img 008219 січня 2017 року в рамках обміну досвідом між викладачами коледжу циклова комісія викладачів природничо-математичних дисциплін провела захід «Тим, кому за…» під гаслом «Жити красиво і жити у злагоді з природою – одне й те саме».

    Організатори умовно поділили захід на три частини, під час яких відбувалися віртуальні екскурси на кухню та ванну кімнату.

    Коли присутні відвідали кухню, то Чайка Н.І. ознайомила з нетрадиційним використанням таких, здавалося б, звичайних товарів широкого вжитку - сіль, сода, спеції – складовими кожної господині, і які, як виявилося, мають чудодійну силу у виведенні різного походження плям, ароматизації та дезінфекції  приміщень, боротьбі з надокучливими комахами. А також є природними інгредієнтами для створення засобів догляду за тілом та обличчям.

    Далі ми «заглянули» до скарбнички «зеленої» аптечки, яка вміщувала лікарські трави, де ознайомилися з цілющими властивостями таких трав, як ромашка, м’ята, меліса, чебрець, липа, зібрані власноруч викладачами нашої комісії. Знавцем у цій галузі була Накоренко І.С., яка розповіла про склад, застосування та протипоказання до застосування чаїв з даних лікарських рослин. Логічним супроводом цієї частини стало смачне  лікувальне чаювання. До компонування чаю долучилися усі бажаючі, які могли створити свій індивідуальний чай відповідно до власних смаків.

    Третя частина була пронизана атмосферою наукових досліджень. Степанов Степан Олексійович ознайомив з науково-експериментальними дослідженнями, які проводилися на базі кабінету біології по вивченню впливу зубних паст на мікрофлору ротової порожнини та весь організм людини. У результаті дослідження токсичності середовища з зубними пастами на життєдіяльність прісноводних рачків дафній виявлено, що зубні пасти, які пропонує нам ринок, не відповідають їх функціям – вони вбивають не тільки патологічну флору, а й корисну. Тому доповідач запропонував кілька сучасних альтернативних варіантів по догляду за ротовою порожниною. Усі присутні були дуже вдячні за надання такої  корисної й актуальної інформації.

    Наприкінці заходу організатори запропонували присутнім буклети, в яких були занотовані найкращі рекомендації по догляду за організмом, рослинами, засобами домашнього вжитку.

    Учасники заходу відмітили актуальність тем, злагодженість роботи викладачів комісії, про що свідчила атмосфера обміну думками та рецептами, активне обговорення та занотовування потрібної інформації.

    Скалозуб А.П.,

    ГЦК викладачів природничо-математичних дисциплін

    Переглядів: 317 | Додав: adminbg | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz