КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Богуславського гуманітарного 
коледжу ім. І.С. Нечуя-Левицького
usoPreviewPopup
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 17.04.2024, 02:38

    Головна » 2011 » Листопад » 19 » Переговорний процес з владою уже запущено»- Ю. Кулик
    11:24
    Переговорний процес з владою уже запущено»- Ю. Кулик
    «Переговорний процес з владою уже запущено»- Ю. Кулик18 листопада, Голова ФПУ Юрій Кулик зустрівся з представниками регіональних засобів інформації – 52 обласних та районних друкованих видань. Обраний 14 листопада лідер українських профспілок охарактеризував ситуацію, яка склалася навколо ФПУ та визначив першочергові завдання Федерації, відповів на запитання журналістів.

    «Ситуація, що яка сьогодні склалася навколо ФПУ, дуже складна, - зазначив Юрій Кулик. - В основі її – протистояння, що виникло протягом останнього року, у відносинах органів державної влади, правоохоронних структур із ФПУ, підприємствами та організаціями, створених за участю Федерації, причому, варто підкреслити, навіть не самої Федерації, а її окремих осіб. Це створило негативний фон навколо ФПУ. Дійшло до того, що найбільше в Європі (у нас сьогодні налічується 8 млн. 200 тис. членів профспілок) профспілкове об`єднання більше стало займатися політикою, аніж захистом соціально-економічних прав та інтересів працівників».

    Майнові скандали, суди, десятки порушених кримінальних справ – все це останнім часом асоціюється з ФПУ. Таким чином, наголошує профспілковий лідер, Федерація відійшла від своїх основних функцій.

    «Перше, це – уміння і необхідність вести переговорний процес. Тому профспілки мають виступати у ролі найкращих дипломатів, - переконаний Голова ФПУ. - Друге, якщо не вдасться домовитися, то настає черга акцій протесту (пікетів, страйків та ін.).

    На жаль, останнім часом перша функція була втрачена, тому перед нами стоїть завдання - поновити соціальний діалог з органами влади та роботодавцями. Насамперед це стосується питань прожиткового рівня, зарплати, соціального захисту».

    Особливої уваги профспілок, зокрема, потребує проект нового Трудового Кодексу. Адже, після прийняття, цей документ стане основним законом людини праці. «До проекту Трудового кодексу ми подали близько 250 зауважень, - зазначив Юрій Кулик. - Але сьогодні є шалений опір з боку роботодавців (а от держава у багатьох питаннях йде нам назустріч). Наприклад, роботодавці прагнуть узаконити звільнення працівників без згоди профкому, не хочуть нести відповідальність за затримку з виплатою зарплати, намагаються зробити так, щоб зарплата в перший рік роботи молодої людини складала лише 85 % від мінімальної та ін. У нас створена робоча група фахівців, яка працює над цими питаннями».

    Як стверджує Голова ФПУ, переговорний процес з владою вже запущено. «У мене були перемовини з представниками органів державної влади, - повідомив Юрій Кулик. - Імпонує те, що посадовці різних рівнів, з якими я зустрічався, розуміють - профспілки мають зайняти чільне місце у політичній системі держави. А от бажання задушити наше об’єднання ні в кого я не помітив».

    «Проте відновлення соціального діалогу з владою не означає, що ФПУ стане чиїмось кишеньковим профоб’єднанням», - наголосив Юрій Кулик

    Голова ФПУ також повідомив, що збирається часто бувати у в регіонах, щоб ближче ознайомитися з актуальними проблемами на місцях та надати необхідну допомогу первинним профспілковим осередкам.



    Медіа-центр ФПУ
     
    Переглядів: 655 | Додав: adminbg | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz