КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Богуславського гуманітарного 
коледжу ім. І.С. Нечуя-Левицького
usoPreviewPopup
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 14:24

    Головна » 2014 » Листопад » 15 » Мова рідна, квітуй і шануйся!
    10:11
    Мова рідна, квітуй і шануйся!

    IMG 3211  9 листопада за православ’янським календарем – день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна українська мова.

    Цікаво і змістовно пройшов День української писемності та мови в КВНЗ КОР «Богуславський гуманітарний коледж імені І.С.Нечуя-Левицького», організаторами якого стали викладачі циклової комісії української мови і літератури та студенти закладу.

    На виховному заході ведучі розповіли про історію відзначення свята писемності в Україні, про вшанування пам’яті видатних діячів нашого народу, про тернистий шлях становлення української мови.

    Студенти мали можливість перевірити свої знання з української мови та поринути у багатющий світ краси рідного українського слова, яке лунало з вуст читців-декламаторів Крисюка О., Колногуз Я., Шевченка В., Безушка М., Бовшика В., почути мелодію у виконанні Товстенко І. на українському музичному інструменті – бандурі. А музичний супровід Кисимес О. й Шостак А. та інсценізація студентами 21 групи сп. «Соціальна педагогіка» п’єси «Наталки Полтавки» І. Котляревського стали чудовою окрасою заходу і додали святкового настрою всім присутнім, показали красу і багатство мови через пісню та народну творчість.

    Для відвідувачів бібліотеки в читальному залі була організована книжкова виставка «Живої мови чарування», щоб привернути увагу до історії української книги, до важливості вивчення української мови та визнання її в консолідації українського суспільства.

    Такий захід спрямовує молодь до краси і багатства рідної мови, на відродження духовності, зміцнення державності, формування громадянського світогляду.

    І зрештою, українською мовою ми маємо розмовляти завжди, шануючи віковічні традиції нашого славного народу, мова, як і Україна, - у нашому серці, і починається вона з кожного із нас!

    <span>Мова рідна, квітуй і шануйся!</span><span>Мова рідна, квітуй і шануйся!</span><span>Мова рідна, квітуй і шануйся!</span><span>Мова рідна, квітуй і шануйся!</span><span>Мова рідна, квітуй і шануйся!</span><span>Мова рідна, квітуй і шануйся!</span>

    Переглядів: 460 | Додав: adminbg | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz