КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Богуславського гуманітарного 
коледжу ім. І.С. Нечуя-Левицького
usoPreviewPopup
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Січень 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 18:52

    Головна » 2012 » Січень » 24 » 25 січня - Тетянин день
    12:56
    25 січня - Тетянин день

    Привітання з Тетяною

    24/01/2010

    25 січня — Тетянин день

    Саме 25 січня, у день великомучениці Тетяни Хрещенської у 1755 році російська імператриця Єлізавета Петрівна створила у Москві університет. Тож свято асоціюється із днем студентства. Студентам взагалі пощастило — вони мають аж два власних свята: 17 листопада — Міжнародний день студента і 25 січня — Тетянин день.
    Свята мучениця Тетяна народилася в античному Римі в ІІІ столітті нашої ери в заможній родині. На той час у Римі усі поклонялися своїм богам-ідолам: Юпітеру, Юноні, Мінерві, Афіні… Але в міру наростання загальної кризи Римської імперії, наступає і криза традиційної релігії. Тодішні правителі всіма силами старалися зберегти старі традиції вірування, тому Християнство на той час всюди переслідувалося і жорстоко каралося.
    Батько святої Тетяни був таємним християнином і виховав свою дочку у християнській вірі. Коли Тетяна стала повнолітньою, вона вирішила жити в цнотливості і вірно служити Христу. Вірою до правдивого Бога вона дослужилася до сану диякониси – відвідувала і доглядала хворих жінок, у готуванні їх до хрещення тощо. І Христос Бог вінчав наречену Свою мученицьким вінцем .
    Після вбивства своїми ж солдатами царя Антонія Геліогабала, до влади було зведено 16-ти літнього Олександра Севира. І хоча його мати була християнка по імені Маммея; Олександр в той же час продовжував служити римським богам-ідолам.
    У зв’язку з неповноліттям нового царя, в перші роки його правління влада перебувала майже винятково в руках радників. Головним серед них був міський єпарх, знаменитий юрист й префект Преторії Ульпіан. А префект був дуже жорстокий вдачею й великий ворог християн.
    Ці радники від імені юного царя управляли всім. Вони ж і розіслали всюди веління, щоб галілеян (так називали християн) усюди примушувати поклонятися римським богам, загрожуючи їм у випадку непокори лютими мученнями й навіть смертю.
    Ось тоді і схопили святу Тетяну. Її дуже сильно і довго катували, примушуючи зректися віри. Але щоразу вона зцілялася, так як завжди біля неї, в зареві небесного сяйва, були чотири ангели. Близько тижня мучителі примушували святу діву відректися від свого Бога. Але усі її мучителі або переходили в християнську віру, або отримували такі ж муки, які наносили віруючій.
    Суддя, не знаючи, що ще зробити з нею, виніс їй смертний вирок, і свята Тетяна була усічена мечем. Разом з нею стратили батька її, тому що довідалися , що й він християнин. Спочатку мучителі позбавили його почесного звання, відняли в нього весь його маєток. Засуджений на смерть, він умер від меча разом зі своєю дочкою за ім’я Христове.

    Всіх Тетян вітаємо з Днем Ангела. Нехай Ваш ангел просвітлює Вас на всяк час, охороняє від усього злого і заохочує до добрих діл.

    Переглядів: 585 | Додав: adminbg | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz